Prezentimi i projektit "Votimi Elektronik - Rasti i Kosovës"

  Prezentimi i projektit "Votimi Elektronik - Rasti i Kosovës" Sot, më 12 tetor 2011 në ora 11 në amfiteatrin 411 të Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike u prezantua projekti "Votimi elektronik - rasti i Kosovës" .


  Sot, më 12 tetor 2011 në ora 11 në amfiteatrin 411 të Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike u prezantua projekti "Votimi elektronik - rasti i Kosovës" i realizuar nga studentët e nivelit master:

  Vehbi Neziri,
  Ramadan Dervishi

  dhe studentët e nivelit baçelor:

  Halil Sadiku,
  Arianit Pajaziti,
  Edon Bajrami,
  Blerta Matoshi,
  Valmir Sadiku dhe Dren Imeraj nën udhëheqjen e profesorit Dr. techn. Blerim Rexha.
   
  Projekti ka synuar këto qëllime:
   
  •     Të zhvillohet sistemi i votimit elektronik që pasqyron në formën sa më reale votimin tradicional
  •     Të ruhen të gjitha vetitë e votimit dhe votës tradicionale
  •     Votimi elektronik të jetë aq i thjesht sa edhe votimi tradicional
  •     Sistemi duhet të mbështes zgjedhjet për:
   
        1. President,
        2. Kuvend të Kosovës,
        3, Kryetare komune, dhe
        4. Kuvende komunale
   
  •     Të jetë i shpërndarë në 746 qendra votimi dhe 2,280 vend votime
  •     Rezultatet të shpallen më se largu 30 minuta pas mbylljes së vendvotime
   
  Gjatë demonstrimit të projektit u votua në formë elektronike: me pajisje mobile (iPhone, Android dhe Windows phone), nga Interneti dhe vende votime duke u autentikuar me shenjën e gishtave! Rezulatat e këtij votimi u shpallen menjëherë.
   
  Në fund të prezantimit u dhanë konkluzionet dhe rekomandimet për implementim e një projekti të tillë në tëre Kosovën. Ne prezantim ishin prezent Ministri Punëve te Brendshme z. Bajram Rexhepi, Ministri i Diasporës z. Ibrahim Makolli, Rektori i UP-se Prof. Dr. Mujë Rugova, Deputet te Kuvendit te Kosovës, sekretari i KQZ, USAID, AUK, KIPRED, KDI, OJQ te tjera, stafi dhe student te Fakultetit te Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike.
   

Arkiva e lajmeve

«shtator»
MaEnPrShDi
311 23456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234
567891011