MËSIMI ONLINE, njoftim për studentët

   
  Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” njofton të gjithë studentët se janë finalizuar përgatitjet për të vijuar me mësim virtual.

  Secilit prej jush i është krijuar e-mail i personalizuar në Google “
  G Suite for Education”, në mënyrë që ju të mund të vazhdoni mësimin online, pa pengesë, gjatë kohës së masave të marra për evitim të kontaktit fizik.

  Qasja në email, përmes e-mailit zyrtar të Universitetit: @uni-pr.edu (për stafin) ose @student.uni-pr.edu (për studentët):

  1. E-mailat janë krijuar në formatin [email protected], ndërsa fjalëkalimi juaj do të jetë numri personal i letërnjoftimit tuaj.
  2. Për të parë se cili është e-maili juaj, ju gjithashtu mund të kyçeni në SEMS përmes linkut:
  notimi.uni-pr.edu-> klikoni në logon e Profilit të Shfrytëzuesit (👤) -> Profili i Përdoruesit, pastaj do t’ju shfaqen të dhënat e profilit, ku ndër të tjera është edhe e-maili juaj zyrtar i universitetit.

  Ligjëratat do të mbahen
  sipas orareve të përcaktuara në fillim të këtij semestri dhe për këtë do të njoftoheni nga profesori përkatës.

  Mësimi online është një masë në kuadër të masave mbrojtëse të vendosura nga Qeveria e Kosoves ndaj pandemisë se koronavirusit (COVID-19). Ruaje vetën, familjen dhe shoqërinë!

  Njoftimin e detajuar për qasje në ligjëratat online e gjeni duke klikur KËTU.


  Në rast të problemeve me hapjen e e-mail-it zyrtar shkruani në: [email protected]

  Në rast se keni probleme me SEMS shkruani në: [email protected]


  aplikacionet per telefon:

   

   

  I gjithë stafi akademik dhe studentët e Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina” janë të pajisur me email zyrtar në Google, prandaj mund të bashkëveprojnë duke shfrytëzuar platformat në vazhdim:

  Google Meet
  https://meet.google.com
  VIDEO rreth produktit: 
  https://www.youtube.com/watch?v=2jhTTzFMZkY
  Video konferencë, e cila mund të shfrytëzohet për krijimin e sesioneve dhe shpërndarjes së kodit të sesionit, i cili ua mundëson studentëve të inkuadrohen në ligjëratën që po ligjërohet drejtpërdrejtë nga profesori.

   Google Classroom
  https://classroom.google.com
  VIDEO rreth produktit:
  https://www.youtube.com/watch?v=Iw0T0uotAE8&list=PLP7Bvyb3ap44G3Gt_mTxO+HoCcIYTBIixg
  Krijimi i klasave në të cilat mund të regjistrohen studentët, të shpërndahen detyrat e shtëpisë, materialet mësimore dhe vlerësohen punimet. Është një platformë shumë funksionale e ndërveprimit profesor-studentë.

  Google Drive
  https://drive.google.com/
  Video:
  https://www.youtube.com/watch?v=pgdwQJqybQc
  Shpërndarja e materialeve për studentë. Pasi të vendosen materialet, ato mund të shpërndahen përmes linkut, pastaj nëpërmjet e-mailit, rrjeteve sociale, apo metodave të tjera të komunikimit.

  Microsoft Teams
  https://teams.microsoft.com
  Qasja përmes e-mailit zyrtar të office 365: @office.uni-pr.edu
  Video:
  https://www.youtube.com/ watch?v=jugBQqE_2sM
  Përmes kësaj platforme mund të krijohen grupe nga profesorët, në të cilat mund të mbahen ligjërata/konferenca, diskutime, shpërndarje e materialeve, ndahen detyra dhe studentët e profesorët të bashkëpunojnë.

   
  Qasja me email zyrtar, per testim ne FIEK:

  Klase per testim, me email zyrtar nga studentet, 
  https://classroom.google.com/c/NjExNzkzNzQ3NjBa
  kodi per qasje ne klase: zh6zvjx

  Grupi per testim, ne komunikim te studenteve me email zyrtar: 
  https://hangouts.google.com/group/zkSfK5yq1YMJDkaa8

  Google Meet, per testim nga studentet : 
  https://meet.google.com/kpy-svha-rhs  Zyra e Teknologjisë së Informacionit rekomandon:
  Google Meet – për mbajtjen e ligjëratave,
  Google Classroom - për shpërndarjen e detyrave dhe materialeve

  Zyra e Teknologjisë së Informacionit është e gatshme të ofrojë mbështetje gjatë gjithë kohës për të evituar çfarëdo problemi që mund të ju shfaqet gjatë shfrytëzimit të shërbimeve elektronike.

  Suksese...

Arkiva e lajmeve

«tetor»
MaEnPrShDi
28 2930 1234
5 67891011
121314 15161718
19202122232425
2627282930311
2345678